Cha Shao, Tau Si, Babi Merah
Ingrediënten
1 kg doorregen speklappen of buikspek in plakken van ca 1 -1,5 cm
1 eetlepel ketjap tjina
1 eetlepel arak (rijstwijn)
1 el hoisin
1 el zout
150-200 gram honing of mirin
1 theelepel ve-tsin (hoeft niet)
1-2 theelepels
sesamolie
1 theelepel rode kleurstof (dat hoeft niet maar ziet er mooi uit) (te koop in de toko)
baksoda
Voorbereiding
1 eetlepel baksoda door vlees mengen en uur laten staan
Bereiding Cha Shao
Alle kruiden en honing mengen met het vlees
Vlees toevoegen en 6 uur marineren. Hal vlees uit marinade en bewaar de marinade
Grillen tot het vlees net gaar is, dus goed in de gaten houden. Je kunt ook als je het jezelf makkelijk wilt maken in de oven zetten op 200 graden. Op rooster boven bakblik.
Daarna de stukken aan beide zijden insmeren met de marinade daarna nog even grillen tot mooi knapperig en snijden.