Peking Duck 北京烤鴨
Ingrediënten
- Eend van 2000 gr
- Flensjes (peking eend pannenkoekjes)
- Hoisin
- Mirin
- Honing
- Knoflook
- Ui
- Mirin of suiker
- bos lente-ui
- 1 paprika
- 1 komkommer
- eventueel paar wortelen
- 2 rode pepers of sambal oelek
- Djahé 2 stukken wortel of poeder
- Sesamolie
- Ketjap Kaki Tiga
- Zout en peper
Eend goed wassen en droogdeppen
Vulling Eend
- 2 Ui
- twee steranijs
- 1 stuk gember ter grootte van duim
- 2 el zout
- 3 el taotjo
- 2 el mirin of suiker
- peper
- sesamolie
Voorbereiding
Alle ingrediënten schoonmaken fijnhakken en mengen.
Bereiding fase 1
Eend dichtmaken aan kant van de kop met satehpen of naald en draad
Eend vullen met de vulling
Dan ook andere kant dichtmaken
Dag in koelkast laten liggen
Bereiding fase 2
Neem een grote pan war de eend makkelijk in past en vul met ca. 4 liter water. Je kunt het ook in en grote wok
Water aan de kook brengen koken met 200 gram honing en 200 ml rijstazijn
Vulling verwijderen en eend wassen.
Heel klein sneetje in huid van de eend maken voor naald voetbalpomp
Eend oppompen totdat huid helemaal loskomt.
Dan Eend in heet water dompelen en begieten totdat huid verzadigd is.
Eend ophangen op luchtige plek voor ca. 1 dag
Vulling Flensjes
Lente-ui, komkommer en paprika schoonmaken en in reepjes/julienne snijden
Saus
- 4 knoflook
- 1 stuk djahé fijngehakt of 1-2 eetlepels gemberpoeder
- 2 pepers of 2 eetlepels sambal oelek
- 1 blik hoisin saus
- 2 eetlepels mirin of suiker
- 3 eetlepels honing
- 3 el sesamolie
- scheut soja
- peper
Bereiding fase 3
Oven voorverwarmen 160 graden half uur dan omdraaien en nog 20 minuten. Houten satehpen in eend steken en kijken of de eend gaar is.
Als gaar uit oven halen en zo snijden dat aan elk stuk ook een stukje knapperige huid zit. Rest en kun je in andere gerechten, zoals citroen-eend gebruiken.
Flensjes
Je kunt flensjes elf maken mar dat is echt een enorme klus dus koop ik ze bij de Cinese winkel
Uit de verpakking in stomer met op bodem bakpapier tegen het vastplakken.
Je kunt een druppel sesamolie tussen de flesjes doen om plakken te voorkomen, Flensjes verdelen en stapelen. Ca. 5 minuten stomen.
Sneller is de flensjes in verpakking even in magnetron.
Bereiding van de Saus
Hak de knoflook, djahé en pepers fijn en wrijf fijn.
Doe wat olie in een wok en fruit het mengsel.
Voeg dan de hoisin, mirin, honing e.a. toe en verwarm zachtjes
Eventueel wat water toevoegen.