Frikadel Atjeh gehaktballetjes met pikante saus
Ingrediënten gehaktballetjes
500 gr rund- of lamsgehakt
250 gr geraspte kokos
sap van 1 limoen
1 ei
ca. 1/2 liter water
Bumbu
5 teentjes knoflook
3 cm kunjit (kurkuma)
3 rode lomboks
1 tl ketumbar
1/2 theel djinten
zout naar smaak
Saus
ingrediënten saus:
7 teentjes knoflook
1 lombok
2 rawits
2 theelepel tamarinde
1 tl. ketumbar
½ tl djinten
7 el ketjap kaki tiga
kopje water
plantaardige olie
Voorbereiden
Maak de knoflook, lomboks en de rawits schoon en snij in stukjes.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Bereiding
Gehakballetjes
Meng de bumbu met het gehakt, de kokos, het limoensap en het ei. Vorm van deze massa kleine balletjes. Verhit het water in de wok of wadjan het en kook de balletjes in ongeveer 10 minuten gaar.
De Saus
Verhit de knoflook in de olie tot lichtbruin en voeg dan de ander ingrediënten toe en laat de saus even zachtjes sudderen tot het ingedikt is en serveer bij de balletjes.