Ayam Sulawesi Utara
1 kip of 6 kippenpoten
1 limoen, geperst
4 sjalotten
8 teentjes knoflook
6 kemirinoten
2 grote rode pepers/lombok
4 rawits (als je minder heet wilt kun je ze weglaten)
1 vleestomaat
2 cm djahé (gember)
2 theelepels palm of rietsuiker
2 tl zout
400 ml water
2 stengels sereh (citroengras), geplet
4 theelepel ketjap (zoute sojasaus)
Voorbereiding
Snij de kip in stukken. Perforeer de kip met een vork of satehpen.
Maak de sjalotten en knoflook schoon en snij in stukjes. Snij de tomaat in stukjes
Bumbu
Wrijf limoensap, tomaat en de kruiden tot een gladde massa. Smeer de kip hier mee in en zet ca.1 uur in de koelkast.
Bereiding
De gemarineerde kipstukken mengen met wat water, citroengras en ketjap manis. Zet op een laag vuur tot gaar en mals.
Daarna roosteren op de bbq of als het weer dat niet toelaat grillen nadat de kip is gerookt met de Smokekid
Download Recept