Ayam Pangang
1 kip in stukken gesneden
1 eetlepel oestersaus
1 el sojasaus
1 el limoen of citroensap
1 ui
6 knoflook
5 cm djahé
4 el sambal oelek
1/2 kopje ketjap medja (zoet soja)
1 klein blikje tomatenpuree of gepureerde vleestomaat
8 blaadjes jeruk purut
1 el tamarinde
2 el gula djawa (of rietsuiker)
zout
plantaaridge olie
Voorbereiding
Ui, djahé en knoflook schillen
Bumbu
Ui, knoflook, sambal, djahé fijnwrijven
Van de oestersaus, sojasaus en limoen en zout een marinade maken
Bereiding
Kip insmeren met de marinade en in de koelkast zetten
Bumbu in de olie fruiten
Kip roosteren op bbq of onder de grill maar dan bij voorkeur wel roken met een rookapparaat als de Smokekid
Dan in pan aan de bumbu water tomaat, jeruk purut, ketjap, tamarinde en water toevoegen. Dan kip toevoegen en zachtjes koken tot de kip gaar is en dan de Ayam Pangang met rijst serveren.
Download Recept