Ayam Peniki
1 kip, 750 gr kippenpoten of kipdijfilet
2 ui
3 knoflook
3 tl gember of stuk van 2,5 cm
4 el sambal of 2 rode pepers
2 el paprikapoeder
4 kemirinoten
3 tl/ stukje trassi
1/2 kopje olie
1 blik santen (cocosmelk)
1 blik gepelde tomaten
1 stengel sereh gekneusd
5 blaadjes salam
2 eetlepels tamarinde
zout
Bumbu
De Ui, knoflook, trassi, gember, sambal of de pepers en de kemiri worden in de vijzel fijngewreven.
Bereiding
Fruit de bumbu in de olie
Voeg de kip, sereh en salam toe en bak ca. 5 – 10 minuten door. Dan de santen en tomaat toevoegen. Naar smaak tamarinde en zout toevoegen. Dan even door laten sudderen. Voor het serveren de blaadjes salam en de sereh verwijderen.
Download recept