Ikan Ketjap Pedis
1 flinke makreel
1 ui
7 teentjes knoflook
2 kemiri
9 rode pepers
1 cm gember, geplet
1 cm laos, geplet
1 dl. ketjap
sap van 1 citroen
3 tomaten
1 tl gulah Djawa of palm- of bruine suiker
zout
peper
een mespunt nootmuskaat
Verwam de oven voor op 170-180 graden
Maak de vis schoon en snij in stukken. Snij de tomaat fijn.
Maak de pepers schoon en hou de helft apart
Bumbu
Wrijf alle kruiden fijn en fuit in de olie. Laat bumbu dan afkoelen en doe er de ketjap, de suiker en het citroensap, zout, peper en nootmuskaat bij.
Smeer de vis in en leg in een ovenschaal leg er de rest van de pepers op de vis en dek af met alumminiumfolie.
Na 30 minuten in de oven is het gerceht klaar. Eventueel garneren met schijfjes citroen.