Udang Rica Rica
500 gram tijgergarnalen, schoonmaken
Sap van 1 sinaasappel
½ tl zout
3 eetlepels olie
Voor de Bumbu
1 rode ui
4 lente-ui gesneden
4 teentjes knoflook
8 rode pepers
2 tomaten
2 cm gember geschild
5 cm citroengras (sereh) gekneusd
1 theelepel zout
½ tl suiker
100 ml water
10 takjes basilicum, alleen de blaadjes nemen
1 prei, in plakjes van 1 cm
Bereiding Doe de garnalen in het sap met het zout. Laat 15 minuten staan. Snijd de tomaten en de pepers en hou daarvan wat apart om later toe te voegen. Snij de lenteui en hou apart
Bumbu
Wrijf ui, alle kruiden en de tomaat fijn. Bak tot geurig en gaar.
Voeg dan de garnalen toe, bak en roer tot ze van kleur veranderen. Voeg water en de rest van de tomaat, sereh en pepers toe. Koken tot garnalen gaar zijn. Voeg dan de basilicum en de lente-ui toe, laat nog heel even doorsudderen, verwijder het sereh voor het opdienen.
Downlaod Recept
Udang Rica Rica