Daging Semur
500 gr magere runderlappen of riblappen
6 sjalotten of 2 uien
5 teentjes knoflook
1 vingerlengte gember
1 eetlepel asem (tamerinde)
1 el sambal
3 kemirinoten (geroosterd en gekneusd)
½ tl nootmuskaat
2 snufjes kruidnagel
2 tomaten fijngesneden
2 blaadjes salam
1 sereh
100 cc kecap
water
sap van 1 citroen
1 el gula djawa
1 tl zwarte peper
1 tl zout
Voorbereiding
Snij het vlees in plakken en wrijf het in met tamarinde en laat dan ca. 2 uur staan.
Bumbu
Snij de uien en knoflook fijn en wrijf in de cobec fijn met de djahé en de kemiri. Fruit de bumbu dan in de olie.
Bereiding
Bak dan het vlees in de wadjan. Voeg de bumbu, de andere kruiden, tomaat, kecap en water toe (in plaats van water kun je ook 1 flesje of bier toevoegen) toe en laat minimaal twee uur sudderen.
Download Recept