Ayam Djungga
500-600gr Kipfilet of kipdijfilet
1 ui of 2 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 tl laos of 1/2 vingerlengte
2 tl ketumbar
1 tl djinten
2 tl djahe of 1/2 vingerlengte
1 tl tamarinde
4 el ketjap Kaki Tiga
gula djawa of rietsuiker
zout
tomatenpuree of gepelde tomaten
water
Voorbereiden
Kip in dobbelsteentjes snijden. Ui en knoflook, schoonmaken en fijn snijden.
Laos en djahe schillen en fijnhakken.
Bumbu
Ui/sjalotten, knoflook, djahé, laos, djinten, ketumbar, sambal, gula djawa e.a. worden in de vijzel fijngewreven.
Bereiding
Bumbu in de olie fruiten. Voeg de Kipfilet erbij en bakken totdat de kip goudbruin is. Tomatenpuree, water en ketjap suiker zout erbij en laten pruttelen totdat de kip gaar is.