Ayam Opor Jakarta
1 kip
6 eieren
5 sjalotten of 2 rode ui
7 knoflook
2 cm gember
2 tl kunjit, kurkuma of koenjit
1 el koriander
1/2 el komijn
perer zout
snufje nootmuskaat
1 el sambal of 2 lomboks
2 salam
1 sereh stengel
1 stokje kaneel
Voorbereiden
Maak eerst de kip schoon en snij in stukken.
De laos en Sereh/citroengras ook schoonmaken en kneus de sereh en leg er een knoop in
Ui/sjalotten en knoflook pellen en in stukjes snijden .
Kook de eieren
Bumbu
Meng alle kruiden en wrijf met de sambal tot een gladde pasta
Bereiding
Bak de kip in hete olie tot hij lichtbruin is en verwijder en laat uitlekken
Verwarm genoeg olie en bak alle kruiden. Voeg de salam, sereh kaneel en laos toe. Bak tot je het aroma ruikt en voeg dan de kokosmelk toe. Laat sudderen totdat de kip zacht wordt. Voeg zout en peper naar smaak toe en voldoende water. Verwijder voor het serveren kaneel laos, salam en sereh.