Daging Lapis
1/2 kg rundvlees
3 eieren
6 rode uien
6 teentjes knoflook
2 cm laos, geschild en gekneusd
3 rode pepers dun gesneden
1 kopje, 60 ml ketjap Medja
1/4 tl kruidnagel
1/4 theelepel zout
1 theelepel peper poeder
hand geroosterde pecannoten
1/2 liter water
2 salam blaadjes
4 eetlepels olie om in te frituren
Voorbereiding
Het vlees wordt fijngesneden en dan geslagen met bijv. een deegroller of de vijzel totdat het zacht is. Snij de helft van de ui fijn en de andere helft in ringen. Maak de knokloof schoon, snij de helft fijn en de andere helft in plakjes.
Klop de eieren los.
Bumbu
Wrijf ui, de helft van de knoflook en alle andere kruiden fijn.
Bak de uienringen en de plakjes knoflook apart.
Meng het vlees met de bumbu, de noten en de eieren. Bak het in hete olie in de wok of wadjan. Giet er dan wat water bij. Voeg de ketjap toe en dan salam, zout en suiker.
Laat dit alles sudderen tot het vlees zacht en mals is, maar eet tijden het testen niet alles zelf op
Serveer met de gebakken uienringen.