Gado Gado
1000 gr groenten naar keuze (bijv. komkommer, witte kool, taugé, paprika, sperziebonen)
½ blok tempeh
6 eieren gekookt
2 Ui gesnipperd
2 knoflook
2 el ketumbar
1 el djinten
1 el trassi
1/2 el kentjur
1/2 vl laos
5 kemirinoten
3 el geraspte cocos
kroepoek
Voorbereiding
Mak Ui en knoflok schoon
Was de komkommer en snij in dunne schijfjes. Snijd de tempeh in blokjes en bak ze in olie. Kook 4 eieren ca. 6 -8 minuten.
Bumbu
Knoflook, djinten e.a. worden in de vijzel fijngestampt en gefruit in olie met de cocos
Bak en gesneden ui goudbruin haal uit de wok/wadjan en hou apart
Kook de aardappelen 10 en de sperziebonen 8 min en laat ze goed uitlekken. Snijd dan de aardappelen in plakjes en de sperziebonen in stukjes.
Was de taugé. Dompel de taugé en de kool even in kokend water en laat dit ook weer uitlekken en afkoelen.
Doe alle groenten op een schaal en doe daar de tempeh, de komkommerschijfjes, de kroepoek en de eieren omheen. Doe de gebakken uitjes over de groenten.
Serveer met gado gado saus