750 gram vis (makreel/kabeljauwfilet)
6 ui
6 teentjes knoflook
3 lomboks
2 cm djahe
3 cm laos geschild
1 tl kunjit
1 vl sereh
1 el ketjap Medja
3 el gula djawa
1 el tamarinde
2 el citroensap
3 tl citroenrasp
zout
3 lenteui in de lengte gesneden en in stukjes van 6-8 cm
1 wortel gesneden, 1 vleestomaat in plakjes
Pel de uien en de knoflook en snipper ze. Haal onderkant en buitenste droge blad van de sereh en snipper. Was de lomboks en hak ze fijn.
Bumbu
De knoflook, lomboks, laos, e.a. worden in de vijzel fijngestampt.
Verhit de olie in een pan en fruit hierin voortdurend omscheppend de bumbu met de ui, citroenrasp en wat zout. Voeg de vis toe en roerbak circa 3 min. Voeg de ketjap en het citroensap en tomaat toe en bak alles nog circa 2 min. Schenk 1/4 lt. water in de pan en laat het gerecht circa 5 min. zachtjes stoven.
Leg de lenteui boven op het gerecht bij serveren.
Download Recept
Ikan Manis