Kip Sate Sateh Ayam (Saté Ajam, kip sate)
1 kg kipdijfilet
2 teentjes knoflook
1 vl of 2 theelepel djahé
2 tl laos
2 tl ketumbar
1 tl djinten
1 el sambal oelek of lomboks
1 el citroensap of limoensap
2 el ketjap medja
Bumbu
De knoflook, kemiri, djahe, sambal, worden in de vijzel fijngewreven.
Voeg ketjap en citroensap aan de bumbu toe
Snij het vlees in kleine blokjes van 2 cm, Voeg de bumbu aan het vlees toe.
In Nederland is het vaak geen weer om te bbq-en. Neem in dat geval een rookapparaat zoals de Smokekid om het vlees een echte rooksmaak te geven. Dek het vlees af met keukenfolie en voeg 5 seconden rook aan het vlees toe, meng het vlees dan. Voeg dan weer rook toe en sluit de folie goed af en zet in de koelkast.
Laat het vlees er minstens 3 uur tot 1 nacht marineren, hoe langer hoe lekkerder. Rijg de stukjes vlees aan saté-pennen, ongeveer 4-6 stukjes per pen.
Voorgaren
Het is bij kip aan te raden om het vlees voor het bbq-en of grillen voor te garen. Dat kun je het beste doen door de oven op een temperatuur van 80 graden voor te verwarmen en dan het vlees 30-40 minuten in de oven te doen.
Roosteren
Rooster de sateh op een grillplaat of bij goed weer op de bbq (af en toe bedruipen met de marinade) rondom bruin in ongeveer 8 tot 10 minuten.
Serveer met Ketjapsaus of Sateh Saus
Download Recept
Sate Ayam