Pecel (Petjil)
Cara Membuat Pecel Sayuran
Groentengerecht met een eenvoudige pinda saus.
Je kunt de bumbu voor de pecel ook makkelijk kopen bij de toko maar ik maak het graag zelf.
Ingrediënten
300 gr taugé
500 gr spinazie
witte kool
1 komkommer
3 gekookte aardappelen
1 stuk gebakken tahoe
2 gekookte eieren
gebakken uitjes
Bumbu voor de saus
300 gr gebakken pinda’s of pindakaas
2 lomboks of 1 eetlepel sambal
2 teentjes knoflook
1 cm trassi
1 el tamarinde
2 el gula djawa
2 el citroensap of 2 geraspte jeruk limo
1 tl kencur (kentjoer)
zout en peper naar smaak
Bereiding
Alle ingrediënten in de cobec fijnwrijven eventjes in de olie bakken
water toevoegen blaadjes jeruk purut erbij en opwarmen. Eventueel wat ketjap en peper en zout naar smaak toevoegen
Alle Groenten kunnen rauw gebruikt worden, maar je kunt ze ook even blancheren. Alleen aardappel en ei van te voren koken maar als je haast hebt kun je ervoor kiezen om alleen ei te nemen.
De Groenten serveren op een schaal en apart een bakje met saus