Perkedel Jagung (maiskoekjes)
ca 300 gr maïs of maïs van 2 maïskolven
2 el fijngesneden selderie
40 gr bloem
40 gr ketan (rijstemeel)
1 tl gula djawah (palmsuiker)
1 lombok (rode peper)
2 ei
1 ui
2 knoflook
3 kemiri
2 tl trassi
2 tl sambal oelek
1 tl ketumbar
1/2 laos
1/2 tl kunjit
snufje (mespunt) kentjur
zout en peper
Kemiri roosteren in de wadjan. Zodra je ze gaat ruiken zijn ze goed.
Bumbu
De knoflook, trassi, kemiri, ketumbar en de andere kruiden fijnwrijven in de vijzel (cobek)
Mais uit laten lekken en fijnhakken of heel even in keukenmachine. Bloem en ei mengen en er met wat water een egaal papje van maken. Alles bij elkaar voegen en goed mengen. Water toevoegen tot een dik beslag.
Olie in wadjan en verhitten (ca 160 -180 graden). 1 koekje bakken. Als hij niet uit elkaar valt is het goed, anders nog een beetje bloem toevoegen.
Download Recept
Perkedel Jagung