Rempejek Kacang (pindakoekjes)
250 gr rauwe pinda’s
100 gr rijstmeel (ketan)
100gr bloem
300 ml cocosmelk
1 ei
1 sjalotje
2 teentjes knoflook
3-4 lomboks of 4 el sambal oelek
2 tl. ketumbar
1 tl. djinten
1 tl kentjur
2 tl. zout
Bereiding: Week de rauwe pinda’s in kokend water en verwijder de velletjes zodra dit mogelijk is. Giet het water af en laat de pinda’s uitlekken.
Bumbu
Pel de sjalot, de knoflook en wrijf ze fijn, vermeng met de andere kruiden, het rijstemeel, ei en het zout.
Meng cocosmelk met bumbu en maak er beslag van. Het beslag mag iets dunner zijn dan het beslag voor een pannenkoek. Voeg de pinda’s aan het beslag toe.
Bak in niet al te hete olie (ca. twee x de inhoud van een flinke eetlepel, uitgesmeerd in een kleine wok of koekenpan per koekje) tot halfgaar (lichtbruin) en leg ze daarna een uur in de koelkast. Bak er dan in hete olie (180 graden) knapperige koeken van en leg ze op keukenpapier. Om ze wat minder vet te maken kun je ze ook in de oven afbakken.
Download Recept
Rempeyek