Sajur TaugeSajur Taugé

250 gr Taugé
1/2 lt kippenbouillon
naar wens 75-100gr garnalen
1 stukje trassi van 1cm
1-2 el sambal manis
3 knoflook
1 tl djahe
2 tl laos of 1 vingerlengte geschild
2 dl santen
1/2 el tamarinde
scheutje ketjap medja
4 lenteui
groene en rode paprika gesneden

Bumbu

De trassi, sambal, knoflook, djahe en laos fijnwrijven en fruiten in wat olie.

Dan de lente-ui en de bouillon er bij voegen. Vervolgens de tamarinde en eventueel wat ketjap toevoegen. Eventueel een handje garnalen toevoegen (minimaal 3 minuten laten meesudderen). Zout naar smaak. Als laatste vlak voor het serveren de paprika en de taugé erbij omdat het lekker is als het nog een bite heeft.

Download Recept

Sajur Taugé

Geverifieerd door MonsterInsights