Sambal Goreng Tomaat (Sambal Tomat)
4-6 vleestomaten
1 ui
4 sjalotten
6 – 8 knoflook
1-2 el sambal oelek (3 lomboks)
2 rawit (eventueel)
2 tl trassi
2 tl laos of 1/2 vl geschild
6-8 blaadjes juruk purut
1 el gula djawah
zout
Was de tomaten, ontvel ze eventueel en snij in partjes. Pel de sjalotten, ui en het knoflook, snipper ze. Was de lomboks en rawits en snij fijn.
Bumbu
Wrijf de ui, de 1/2 van de sjalotten, knoflook, lomboks, laos, de trassi e.a. fijn in de cobec (vijzel). Verhit de olie in een wadjan. Fruit de massa goudbruin.
Voeg tomaten toe en laat even meebakken. Voeg een scheutje water, jeruk purut en een beetje zout toe en laat het gerecht even koken. Doe dan de andere helft van de sjalotjes bij. Koud of warm serveren
Download Recept
Sambal Tomat