Tau Si Niu
Ingrediënten
- 300 gr biefstuk
- 5 cm gember
- 3 el olie
- 1 el Tausi
- 2-3 lente-uitjes
- 3 knoflook
- 1 groene paprika
- 1 rode paprika
Eventueel
- 1 schaaltje verse babymais
- bamboescheuten
- gesneden rode peper
Marinade
- 2 el sojasaus
- 1 el zoete soja
- 1 el water
- 1 el hoisin
- 1 el rijstwijn
- 1 tl sambal oelek
Bereiding
1. Snij de biefstuk tegendraads in flinterdunne reepjes. (Eventueel even in vriezer leggen opdat de biefstuk wat stijver wordt want dan is die makkelijker te snijden)
Marineer de biefstuk ca. 30 minuten voor het roerbakken in de marinade.
2. Snij de paprika in vieren en daarna in reepjes, de babymais over de lengte in tweeën, de lente-uitjes in reepjes en de gember fijn.
Bereiding
1. Laat olie in de wok heet worden (begint te walmen) en roerbak de biefstuk telkens in een paar porties snel totdat het iets van kleur verandert. Doe het vlees apart.
2 .Doe wel wat olie in de wok. Bak hierin de ui, knoflook, gember, en voeg dan de paprika, mais, rode peper bamboe toe en bak niet al te lang opdat het nog een bite heeft.
3. Doe de biefstuk met bakvocht en 2 eetlepels tausi saus bij de groente. Roer heel even goed door op hoog vuur en strooi de lenteui er over.
Voeg eventueel een mengsel van wat maizena/water toe voor de gewenste dikte.