Telor Besengek
8 -10 eieren hardgekookt (afkoelen en pellen)
1 ui
2 teentjes knoflook
2
tl sambal trassi
3 tl ketumbar
1,5 tl djinten
3 tl kunjit
2 kemirinoten
200 ml santen/cocosmelk
3 daon (blaadjes) salam
4 daon djeruk purut
1 vingerlengte geschilde laos of 1 el laos
2 vl sereh (gekneusd)
3 tl tamarinde of azijn
gula djawa, palm- of basterdsuiker
zout naar smaak
Bumbu
De ui, knoflook, djinten, ketumbar, kemiri, laos, trassi worden in de vijzel fijngestampt en in olie gefruit.
Kopje water en 2 dl santen, daon de sereh en ei toevoegen, roeren tot de santen is opgelost.
Je kunt de eieren ook eerst in de olie bakken met wat kunyit en zout.
Het geheel in laten koken. Voor het serveren de eieren overdwars door midden snijden
en in de saus nog even doorwarmen.
Download Recept
Telor Besengek