Terung Balado, Aubergine in pittige saus
Ingrediƫnten
500 gram Aubergines
3 Spaanse pepers, lomboks
rawits, is maar net hoe heet je het wilt hebben
4 sjalotjes
2 knoflook
1 tl trassi
1 tomaat in kleine blokjes
1/2 eetlepel tamarinde
palmsuiker naar smaak
3 blaadjes jeruk purutolie
Voorbereiding
Maak de sjalotten, knoflook pepers en rawits schoon
Kneus de jeruk purut blaadjes
Was de aubergines, snij in plakken en dep ze droog.
Bereiding
Verwarm de olie in de pa en bak de aubergineblokjes in de hete olie. Zet apart.
bak de gekneusde jeruk purut blaadjes in de olie en voeg de pepers, , eventueel de rawits, sjalotjes en knoflook toe tot de aroma vrijkomt.
Voeg dan de tomatenblokjes, tamarinde, zout en suiker.
Na ongeveer 3 minuten, leg je de aubergineplakken in de pan.
Schep de saus in de pan over de aubergine totdat ze helemaal bedekt worden
Serveer met wite rijst maar past ook prima bij een uitgebreide rijsttafel